Lespakketten

Kazou wil kinderen graag kennis laten maken met theater, dans en muziek

We zijn ervan overtuigd dat theater en kunst een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en het welbevinden van ieder mens. Het zet je aan het denken omdat je een kijkje krijgt in een andere wereld en het prikkelt de fantasie. Met behulp van die fantasie kun je bestaande kunstvormen met een lespakket voor de basisschool zo aanpassen dat het aansluit bij de leerlingen en dat het een link vormt naar de tijdgeest waarin we leven. Door zelf een ander verloop van het verhaal te bedenken, leren kinderen dat zij naar eigen inzicht kunstvormen kunnen interpreteren en dat je door je eigen creativiteit dingen kunt veranderen.

 

Theaterwerkplaats Kazou heeft dit met De Notenkraker en De Midzomernachtsdroom ook gedaan. Wij hebben samen met onze cliënten onze eigen interpretatie gegeven aan een al eeuwenoud verhaal en dat heeft tot een mooi resultaat geleid. Voorstellingen met humor, verrassingen, mooi ballet en prachtige muziek!

 

Lespakketten speciaal voor basisscholen

In de lespakketten van deze voorstellingen nemen we de leerlingen van basisscholen mee in een sprookjeswereld waarin zij door taal, muziek, dans en beweging het verhaal kunnen ontdekken en begrijpen. Het pakket is tot stand gekomen met advies van basisschooldocenten zodat het goed aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen. Er is een lespakket voor de onderbouw en een voor de bovenbouw. Elk pakket bestaat uit 4/5 lessen met basisopdrachten en extra opdrachten. Het lespakket biedt handvatten en ideeën. Het staat natuurlijk vrij om een pakket geschikt te maken voor de eigen groep(en).

 

De basisopdrachten zijn nodig om het verhaal en onbekende of moeilijke woorden te begrijpen. De extra opdrachten zorgen voor nog meer beleving en zijn vooral leuk om te doen. Er kan zelf een keuze gemaakt worden uit de extra opdrachten zodat deze passen binnen het lesrooster. De verhaallijnen kunnen ook heel goed gecombineerd worden met andere verhalen of thema’s. Bij beide pakketten horen een boek (een voor de onderbouw en een voor bovenbouw) en kleur- en tekenplaten.

Het allerleukste is natuurlijk het laatste: samen naar de voorstelling!

Meer informatie

  • Het lespakket van De Notenkraker volgens Kazou kost € 150. Het lespakket van De Midzomernachtsdroom volgens Kazou kost € 200.
  • De kaartjes voor de voorstellingen kosten € 5 per leerling, dit is inclusief een consumptie.
  • De voorstelling van de Notenkraker vindt plaats eind november/begin december in het theater van Kazou aan de Ireneweg in Oosterbeek. De voorstelling van de Midzomernachtsdroom is een openluchtvoorstelling die zich afspeelt eind juni/begin juli in een van prachtige bossen van Oosterbeek bij de Trappershorst aan de Sportlaan. Er worden aparte afspraken gemaakt per klas of school voor de betreffende voorstelling.
  • Het pakket bevat de lessen voor de onderbouw en de bovenbouw en kan na aanschaf voor de hele school gebruikt worden.
  • De lespakketten kunnen besteld worden door een mail te sturen naar info@theaterwerkplaatskazou.nl met vermelding van lespakket Notenkraker of lespakket Midzomernachtsdroom.

Download hier de teken- en kleurplaten

Notenkraker

Kleurplaat Notenkraker met sabel

Kleurplaat Notenkraker bijl

Kleurplaat Notenkraker met trommel

Tekenvoorbeeld Notenkraker met sabel

Tekenvoorbeeld Notenkraker met bijl

Tekenvoorbeeld Notenkraker met trommel