Dagbesteding

Elk mens heeft talenten en elk mens wordt blij als hij/zij die kan benutten. Bij Kazou gaan we samen met jou op zoek naar jouw talenten en jouw wensen en behoeften. Dat doen we in een omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar je tot je recht komt. We werken in kleine groepen waar aandacht is voor elke cliënt. Om bij Kazou te werken in de dagbesteding en te leren in de theaterwerkplaats is het vooral belangrijk dat je er plezier in hebt.

Wij zijn een professionele theaterwerkplaats voor mensen met autisme en we zijn uniek in Nederland en Europa. Je hoeft geen ervaring in het theatervak te hebben, maar het is wel fijn als je er bekend mee bent of al wat lessen gevolgd hebt. Je hoeft ook nog niet op het podium gestaan te hebben.

 

Om bij ons dagbesteding te doen, gelden de volgende voorwaarden:

 • je hebt een vorm van autisme
 • je hebt een normale begaafdheid (IQ boven 80)
 • je hebt affiniteit met theater en theater maken
 • je hebt een positieve en serieuze leer- en werkhouding
 • je staat open voor ontwikkeling en samenwerking in een groep

Wij bieden geen behandeling. Wel kunnen we je helpen met zaken die zorgen dat de dagbesteding voor jou als zinvol en prettig wordt ervaren en dat je daar buiten de dagbesteding ook wat aan hebt.

Bij Kazou werken professionele theatermakers en ervaren vakdocenten die kennis hebben van autisme.

 

Welke activiteiten kun je bij ons onder andere verwachten?

 • Dansles en bewegingsles
 • Muziekles
 • Dramales
 • Lessen in improviseren en presenteren
 • Werken aan voorstellingen
 • En allerlei activiteiten achter de schermen die bij het runnen van een theater horen zoals het helpen met het maken van decors, geluid en techniek, filmpjes voor promotie, verzorgen van kleding, catering, opruimen en schoonmaken.

 

Dagbesteding bij ons kan ook helpen om je persoonlijk verder te ontwikkelen. Die ontwikkeling is natuurlijk voor iedereen anders. Maar er zijn wel punten die helpen om de dagbesteding zo goed mogelijk te laten verlopen.

 • De sociaal emotionele ontwikkeling. Je leert om te gaan met je eigen mogelijkheden. zelfvertrouwen te ontwikkelen en jezelf te waarderen om wie je bent en wat je kunt.
 • Sociaal functioneren zodat je goed om kunt gaan met anderen in de groep. Hoe je structuur aan kunt brengen in je leven, hoe je dingen bespreekbaar maakt en hoe je goed samen kunt werken.
 • Leren leren. Het gaat dan om het aanleren van een werkhouding, taken zien en uitvoeren, leren signaleren, verwerken van informatie en belangstelling hebben voor je omgeving.

We werken aan zelfredzaamheid en zelfstandigheid die ook buiten de dagbesteding van pas komen.

Theaterwerkplaats Kazou is elke werkdag open van 09.00 – 17.00 uur. Om een indicatie te krijgen voor de dagbesteding bij Kazou moet je eerst een aantal zaken regelen met een verwijzer bijvoorbeeld een organisatie waar je woont, of met de gemeente waarin je woont. Op de website van Per Saldo (www.pgb.nl) wordt uitgelegd wat de verschillen tussen de mogelijkheden zijn en hoe je een aanvraag in kunt dienen. De verwijzer of de gemeente bepaalt in overleg met jou hoeveel dagen of dagdelen je bij Kazou bent. Als er een contract is afgesloten, bespreken we samen welke dag of dagdeel het beste bij jou past en bij jouw andere activiteiten.

 

Heb je meer informatie nodig?

Stuur dan een mail met je vragen en telefoonnummer naar info@theaterwerkplaatskazou.nl en we nemen contact met je op. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op de homepage van onze website www.theaterwerkplaatskazou.nl

 

Wil je eerst een keer komen kijken en ervaren hoe een dag bij Kazou eruitziet?

Je bent van harte welkom. Mail ons dan voor een afspraak.