Werkwijze

Wij zijn een allround leer- en werkplaats speciaal voor mensen met autisme van alle leeftijden die van theater houden. Met ons aanbod op maat willen wij het beste uit elke deelnemer halen. Doel is je talenten ontdekken en ontwikkelen. Dat doen we in een passende en veilige omgeving waar je tot je recht komt.

We werken in kleine vaste groepen, en als het nodig is individueel. De begeleiding wordt verzorgd door vakdocenten met ervaring in het werken met mensen me autisme.

 

Ons aanbod bestaat uit drie onderdelen:

1. Dagbesteding in een theateromgeving
Alle facetten van een theateromgeving komen aan bod. Theaterlessen zoals dans, drama en muziek, maar ook werkzaamheden als maken en onderhoud van decors en kleding, verzorgen licht en geluid, schoonmaken en opruimen, catering etc.

Meer info over dagbesteding

 

2. Voorstellingen maken

We maken professionele voorstellingen voor een breed publiek. We treden op in ons eigen theater, maar ook in andere theaters of op locatie. Cliënten van de dagbesteding kunnen hier voor- of achter de schermen een bijdrage aan leveren.

Meer info over voorstellingen maken

 

3. Theater als hobby of vrije tijd

Bij ons kun je op donderdagavond dans-, muziek of dramalessen volgen. De lessen zijn in kleine vaste groepen. We houden rekening met de wensen en mogelijkheden van elke deelnemer.

Meer info over theater als hobby of vrije tijd

Dit zijn onze uitgangspunten

Autisme en Theater zijn onze uitgangspunten:

  • Wij bieden een omgeving waar mensen met autisme en affiniteit met theater van alle leeftijden zich kunnen ontwikkelen in alle facetten van het theater en het theatervak.
  • Wij leveren een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen met autisme met behulp van theater en theater gerelateerde activiteiten.
  • Wij laten een breed publiek kennismaken met professioneel theater gemaakt door mensen met autisme waardoor integratie, inclusie en participatie worden bevorderd.

 

Dit zijn onze aanmeldcriteria

  • je hebt een vorm van autisme en een normale begaafdheid (IQ boven 80)
  • je hebt affiniteit met theater en theater maken
  • je hebt een positieve en serieuze leer- en werkhouding
  • je staat open voor ontwikkeling en samenwerking in een groep

Voor alles wat we bij Kazou doen, geldt dat we samen aan de slag gaan in een fijne en veilige omgeving waar je geaccepteerd wordt zoals je bent. Belangrijk is dat je je kunt ontwikkelen in je eigen tempo en je talenten kunt leren ontdekken en verder ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat je er plezier in hebt. Autisme staat bij ons niet op de voorgrond, het gaat om jou als persoon!