Het begin

Theaterwerkplaats Kazou kent een lange en rijke geschiedenis. De werkplaats is in 2010 gestart als afdeling van het Dr. Leo Kannerhuis door Hans Salemink, Nienke Goossens en Mirjam Hendriksen. Het doel was om jongeren met autisme die affiniteit hebben met muziek, dans en drama in hun vrije tijd theaterlessen te bieden zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen op creatief gebied.

Al snel ontstond de behoefte om het geleerde te tonen aan het publiek. In eerste instantie met een kleine voorstelling voor ouders, familie en medewerkers van het Dr. Leo Kannerhuis. Gedreven door het animo en het enthousiasme van de deelnemers en het publiek, werd de stap gemaakt naar grotere voorstellingen voor theater en bij evenementen.

 

In 2002 werd in de grote zaal van de Schouwburg in Arnhem Kayama opgevoerd. In 2004 volgde de voorstelling Connexxxxion en in 2009 Kompas in theater de Junushoff in Wageningen. In 2014 werd in opdracht van het Dr. Leo Kannerhuis de jubileumvoorstelling Respect gemaakt. In 2015 kwam samen met Adriaan Luteijn van Introdans de succesvolle voorstelling Active but Od tot stand en in 2016 volgde Face Me met Jasper Vaillant.

 

Een lang gekoesterde wens ging in maart 2018 in vervulling: een eigen festival met de naam OUT of the BOX. Tijdens het festival was de première van de voorstelling ME & my PRO, een voorstelling gemaakt met externe professionals als Iris Hesseling, Addo Kruizinga, Karin Lambrechtse, Adriaan Luteijn, Lex te Dorsthorst e.a.

 

Sinds september 2018 is Theaterwerkplaats Kazou een zelfstandige stichting.

 

Voor meer informatie over de voorstellingen vanaf 2018 Voorstellingen