Werken en leren

Bij Kazou kun je leren en werken in een theateromgeving. Ieder mens heeft talenten. En wat is er mooier om die te ontdekken en te ontwikkelen. Het geeft plezier en kleur aan je leven, het zorgt voor zelfvertrouwen en je kunt er anderen blij mee maken.

Wij gaan samen met jou op zoek naar jouw talenten.Talenten die gezien mogen worden en uit ervaring weten we dat mensen met autisme vaak veel meer kunnen dat ze in eerste instantie denken.

 

Hoe doen we dat?

In de lessen gaan we aan de slag met theatervakken maar je maakt ook kennis met andere onderdelen die bij een theater horen. Dat doen we in een fijne en veilige omgeving met aandacht voor elke deelnemer. Belangrijk is dat jij je kunt ontwikkelen in je eigen tempo en je talenten kunt leren ontdekken en verder ontwikkelen. Om bij ons te komen leren en werken is het vooral belangrijk dat je er plezier in hebt!

Waar werken we aan?

Onderdelen waar we bijvoorbeeld aan werken is speltraining, improvisatie, presentatie, beweging, dansles en muziekles. Bij activiteiten achter de schermen moet je denken aan het maken van decors, promotiefilmpjes maken, verzorging van kleding, catering, maar ook schoonmaken en opruimen. We werken ook aan je persoonlijke ontwikkeling zoals functioneren in een groep, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Je leert beter voor jezelf opkomen en makkelijker contact te maken met anderen.

Deskundige begeleiding

Bij Kazou werken vakdocenten. Zij zijn opgeleid als docent muziek, dans, drama en media en hebben ervaring hebben met het omgaan met mensen met autisme. Ook zijn er stagiaires en vrijwilligers die voor begeleiding of ondersteuning zorgen. We maken ook regelmatig gebruik van externe professionals, theatermakers, dansers, muzikanten, choreografen of regisseurs.

Een dagje bij Kazou

De werkplaats is op elke werkdag open om 09.00 uur. We drinken gezamenlijk koffie of thee en nemen het dagprogramma door. Om 10.00 uur gaan we aan de slag met lessen, werken of repetities. Om 12.00 uur lunchen we samen en om 13.00 uur starten we weer. We sluiten de dag gezamenlijk af met koffie of thee. Iedereen heeft zijn eigen programma. Meestal is dat in een groepje, maar het kan ook individueel zijn. We maken voorstellingen voor theater of evenmenten. Het maakproces wordt verwerkt in de lessen. We helpen elkaar voor en achter de schermen en zo ontstaat er een leuke groep die elkaar inspireert en ondersteunt maar die vooral samen geniet van theater en alles wat daarbij hoort. De meeste deelnemers komen voor twee of meer dagdelen.

Maak een afspraak om een keer te komen kijken!

We kunnen dan samen bespreken wat jij graag wil en je kunt een kijkje nemen hoe anderen het doen. Je kunt ook een dagdeel meedraaien om te ervaren hoe een leer- en werkplaats eruitziet.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Stuur ons dan een mailtje en we nemen snel contact met je op! Ons mailadres is info@theaterwerkplaatskazou.nl

Aanmelden

Aanmelden kan met een PGB of ZIN. Die kun je aanvragen bij de gemeente waarin je woont of via de instelling of organisatie waar je al ingeschreven staat. Als je hierover vragen hebt of als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van een PGB of ZIN, neem dan contact met ons op.