Samenwerking

Theaterwerkplaats Kazou werkt graag samen met andere partijen uit de theaterwereld, maar ook met het onderwijs. Hierbij gaat het vooral om collegiale uitwisseling en delen van kennis en ervaring. We werken ook graag samen om de inclusie van mensen met autisme te bevorderen. Inclusie begint bij wederzijds begrip en waardering.

Kazou heeft een bijzondere samenwerking met Introdans, het bekende Arnhemse dansgezelschap. Adriaan Luteijn, choreograaf en artistiek manager van Introdans Educatie adviseert in het artistieke proces. De samenwerking dateert van 2004 en resulteerde in mooie voorstellingen waarin professionele dansers van Introdans dansen met mensen met autisme. Luteijn tekende ook voor de choreografie van De Notenkraker volgens Kazou en de Midzomernachtsdroom volgens Kazou. Deze voorstellingen zijn gebaseerd op het klassieke verhaal, maar zijn door Luteijn in samenspraak met Kazou herschreven en aangepast aan de beschikbare talenten en mogelijkheden van de cliƫnten van Kazou.

Daarnaast werkt Kazou samen met professionals uit het theatervak als dansers, zangers en muzikanten. Er wordt met plezier gewerkt met studenten van de HAN (Hogeschool Arnhem en Nijmegen), ROC Rijn IJssel en ArtEZ. Ook stagiaires van beroepsopleidingen binnen het theatervak zijn welkom bij Kazou.