Voorstellingen

We maken professionele voorstellingen voor een breed publiek. De laatste jaren hebben we twee verschillende grotere voorstellingen gemaakt. In de zomer en in december spelen we die een aantal dagen achter elkaar voor een periode van drie jaar. We maken ook kleinere voorstellingen, voor kinderen bijvoorbeeld of voorstellingen met een speciaal thema.

Met de voorstellingen willen we een aantal dingen bereiken:

  • Het maken van voorstellingen geeft inhoud en structuur aan de dagbesteding. We weten samen waar we aan werken.
  • Het maken van een voorstelling is ook een leerproces waarin het aankomt op samenwerken om het beste uit jezelf en de ander te halen. Zo’n proces kent veel uitdagingen en leermomenten, en het vraagt om vertrouwen in elkaar dat je samen aan iets moois werkt.
  • De samenwerking met mensen van buiten Kazou voegt een dimensie toe aan dit proces. Bij sommige projecten maken we combinaties waar mensen met en mensen zonder autisme samenwerken of er wordt een professional, bijvoorbeeld een scenarioschrijver of choreograaf, van buiten Kazou gevraagd.
  • Het is natuurlijk geweldig om het publiek te laten zien wat we kunnen. Je krijgt er zelfvertrouwen van en het geeft veel voldoening.
  • Mensen een fijne avond of middag bezorgen geeft een fijn gevoel. Het applaus en de waardering van het publiek na maanden hard werken is geweldig.

Het maken van voorstellingen is onderdeel van de dagbesteding.

Wij bieden geen behandeling. Wel kunnen we je helpen met zaken die zorgen dat de dagbesteding voor jou als zinvol en prettig wordt ervaren en dat je daar buiten de dagbesteding ook wat aan hebt. Bij Kazou werken professionele theatermakers en ervaren vakdocenten die kennis hebben van autisme.