Kazou

Vrijdag 31 maart was een bijzondere dag voor Kazou: we waren te gast bij de Beursgong op Beursplein 5 in Amsterdam.
Hans Salemink en Linda de Rijk mochten namens Kazou de AUTISMEVRIENDELIJKHEIDSPRIJS VOOR ORGANISATIES 2O23 in ontvangst nemen!

Uit de vele inzendingen voor deze speciale prijs voor organisaties die wordt uitgereikt door de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme werd unaniem gekozen voor Kazou.

De jury geeft haar oordeel gebaseerd op de nominaties en eigen onderzoek. Uit het juryrapport: “Theaterwerkplaats Kazou biedt professionele en bijzondere voorstellingen voor een breed publiek. Er wordt gewerkt met mensen met autisme, als onderdeel van dagbesteding, maar ook in de vorm van theaterlessen. Mooi om hiervoor de gelegenheid te bieden. Er wordt vaak gedacht (stigmatiserend) dat spelen in een voorstelling voor mensen me autisme lastig is, maar zie hier het tegendeel. Mooi ook om te lezen wat dit voor hen kan betekenen o.a. als het gaat om zelfvertrouwen, maar ook dat hun leven hierdoor zoveel waardevoller is geworden.”

De jury ontving meerdere nominaties voor theaterwerkplaats Kazou. Dat de dagbesteding bij Kazou mooie resultaten oplevert blijkt uit de nominaties die binnen stroomden. “Onze zoon heeft hier zo ontzettend veel geleerd over theater, maar vooral ook over zichzelf en de wereld om hem heen en een heerlijk zelfvertrouwen gekregen. Hij durft zichzelf steeds meer te laten horen en heeft sociale contacten opgedaan. Het leven is voor hem zoveel waardevoller geworden. Dit hadden wij jaren geleden niet durven hopen en geloven”, aldus één van de reacties in het juryrapport.