Kazou

Hans werd in februari 2022 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele verdiensten met name voor mensen met autisme.

Mw. Agnes Schaap, burgemeester van gemeente Renkum reikte de onderscheiding uit in de theaterzaal van Kazou in Oosterbeek.

Hans kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de samenleving zoals voor RZC, de Renkumse Zwem- en Poloclub, voor het NOC*NSF / Paralympisch zwemmen, de Sinterklaasvieringen op scholen in Renkum en een lespakket voor basisscholen over theater.

Maar natuurlijk vooral voor zijn jarenlange inzet voor mensen met autisme en de oprichting van Theaterwerkplaats Kazou!

Citaat uit de toespraak van mw Schaap:

“Energiek, betrokken, creatief en met een heel groot hart voor de mensen bij Kazou. Zo sta jij hier bekend. Jij gelooft altijd in de talenten en de mogelijkheden van mensen met autisme. Jij hebt ontdekt dat deze mensen verborgen talenten hebben. Muziek, dans, toneel en theater geeft deze mensen de kans om zichzelf te ontplooien. Dat geeft ze eigenwaarde en brengt ze respect. Mooi hoe jij dat allemaal hebt vormgegeven. Kazou is inmiddels een begrip. Steeds meer jongeren sluiten zich aan bij de ‘Kazou-familie’. Een ontwikkeling waar wij als gemeente Renkum natuurlijk ook erg trots op zijn.”

Leave A Reply: